Parawedstrijd groot succes
zaterdag, 09 juni 2012 16:10

Op zaterdag 2 juni jl. werd op het veld van de OLC voor het eerst een rc-parawedstrijd georganiseerd. Zoals al eerder op deze website vermeld, was het para-virus inmiddels overgeslagen door toedoen van Erick en Nelly v.d. Loo en Wim Sanders. In het afgelopen voorjaar zijn er een aantal parachutisten 'tot leven' gekomen en deze hebben enkele weken geleden hun eerste sprongen gemaakt. En eigenlijk als vanzelf werd er toen beslist om ook mee te doen met de al eerder geplande parawedstrijd op het veld van de OLC.

 

 

 

 

 

 Om even voor negen arriveerden de eerste mensen al om het veld klaar te maken. De voorzitter was zelfs, hoewel er enkele geruchten de ronde deden dat hij op de avond ervoor een personeelsfeest had, om kwart voor zeven al aanwezig om te maaien, wat echter al de avond ervoor door Frank Walsteijn was gedaan. En zo zie je maar weer dat vele handen licht werken maken. En deze handen werden ook door de verschillende vrijwilligers uit de mouwen gestoken. Want al snel waren er enkele leden bereid om als jurylid te fungeren en was de bediening en de fotografie ook al geregeld. En er waren inmiddels vier toestellen in gereedheid gebracht om de para's naar boven te brengen. Ook de piloten van deze toestellen stonden al te trappelen van ongeduld om los te gaan. Al deze mensen willen we hierbij nog even hartelijk bedanken want zonder jullie was het niet gelukt om er zo'n succesvolle dag van te maken.

 

De wedstrijd begon keurig op tijd met de briefing van Pieter Visser, de wedstrijdleider. Namens de KNVvL hield Nelly v.d. Loo toezicht op het geheel en als snel werden de eerste springers de lucht in gebracht en gedropt. De wind was stevig maar wel constant en daardoor kwamen veel van de parachutisten in ieder geval op het veld terecht. Voor de middag had iedere deelnemer zijn eerste twee sprongen gemaakt en was het tijd om even aan de innerlijke mens te denken. De gefrituurde versnaperingen vielen goed in de smaak waarmee weer hulde aan onze koks toegewuifd kan worden.

 

 

Om één uur werden de resterende sprongen afgewerkt en om drie uur was de laatste parachutist weer veilig op de grond beland. Hierna was het tijd voor de massa-sprong waarbij alle vier vliegtuigen tegelijk met tien para's het luchtruim in gingen en na het sein van Theo Vaesen, die de deskundige leiding had over de massadrop, kwamen alle tien para's van het toestel. Hierbij moet wel gezegd worden dat uiteindelijk niet alle tien op de doelcirkel terecht kwamen vanwege een gedraaide stuurlijn of door een niet opgeladen accu. Gelukkig werden deze poppen ook weer snel terug gevonden zodat de dag kon eindigen met weinig schade.

Na het optellen van de scores reikte de voorzitter aan alle deelnemers een certificaat uit met daarop de behaalde score en voor de eerste drie was er een mooi aandenken in de vorm van een beker. De eerste 3 plaatsen gingen naar:

 

1e: Pieter Visser,  2e: Erick v.d. Loo en 3e: Wim Sanders.

 

De verdere uitslag staat op de site van rc-parachute.nl en deze is via de volgende link te bezoeken: http://www.rc-parachute.nl/homenl.html

Een grote selectie van de foto's staat onder het kopje 'foto's ' op deze site en zijn ook via de site van rc-parachute te bekijken.

We kunnen terugkijken op een zeer gezellige dag en hopen volgend jaar weer een wedstrijd te kunnen organiseren. 

Laatst aangepast ( donderdag, 27 augustus 2015 08:16 )