Over OLC PDF Print E-mail
Geschreven door Bos, S   
dinsdag, 31 augustus 2010 16:19

Odoorner Luchtvaart Club (OLC)

 

Wat is de OLC

De OLC is een modelvliegvereniging en bestaat uit ongeveer 90 leden (leeftijden van 8 tot 80 jaar). Lid zijn van deze vereniging betekent het beoefenen van recreatief modelvliegen en/of wedstrijdvliegen op een eigen modelvliegveld.

De club is in bezit van een clubhuis, een container voor de motormaaier en een parkeerterrein.

Om het vliegveld heen staat een veiligheidshek (m.n voor de veiligheid van publiek)

N.b. de OLC is opgenomen als afstapplaats in de Gemeentelijke bewegwijzerde fietsroute.

De OLC is als club aangesloten bij de KNVvL afdeling modelvliegen en accepteert het BVM (Basis Veiligheids Model).

 

Wat doet de OLC

De OLC verzorgt instructie voor het bouwen van modellen en het behalen van het KNVvL vliegbrevet (in de div. disciplines van motorvliegtuig, zweefvliegtuig, multicopter en helikopter).

De OLC organiseert:

-          Modelvliegwedstrijden welke meetellen voor de landelijk KNVvL puntentelling.

-          Clubavonden met een interessant onderwerp.

-          Club zondagmiddagen ( voor het hele gezin)

-          Vaste jaarlijkse clubdagen zoals: oudejaarsdag vliegen; snertvliegen (met de “kouwe jatten trofee”); landelijke vliegrecreade op Hemelvaartsdag; de fly-in in september, een 3 daags evenement met modelvliegers van andere verenigingen uit Nederland en Duitsland (grensstreek);

-          Demonstraties aan belangstellenden, bedrijven, scholen en het zich manifesteren op evenementen in de regio. Voor dit doel is o.a. een speciaal demovliegtuig met dubbele bediening aanwezig.

 

Wat wil de OLC

Het doel van de OLC is primair om luchtvaart enthousiaste leden op een veilige manier hun hobby gezamenlijk te laten uitvoeren.

Het  uitdragen van (maatschappelijke) bekendheid van de vereniging, de modelvliegsport en de recreatieve vrijetijdsbesteding.

Het beleid is sterk gericht op het enthousiasmeren van m.n. jongeren in onze samenleving. Het standpunt van de OLC is hierin het ontwikkelen van de eigen verantwoordelijkheid en sociale betrokkenheid.

Dit (jongeren) beleid sluit nauw aan bij doelstellingen van gemeentelijke en provinciale overheden, KNVvL  en NOC/NSF. Regelmatig overleg met deze organisaties is hierin noodzakelijk.

 

Bestuur OLC

Het bestuur van de OLC bestaat uit 7 leden. Het bestuur is verantwoordelijk voor het handhaven van de clubregels en het uitvoeren van het clubbeleid.

 

Overige informatie

Om deze recreatieve sport te beoefenen, zijn op internet diverse sites te raadplegen, die jou het e.e.a. kunnen vertellen over de soorten trainingsvliegtuigen, -helicopters, - multicopters etc. etc. Hieronder worden een paar sites genoemd, die interessant zijn om te raadplegen:

 

Natuurlijk hebben wij als modelvliegclub ook een site:

 

 

Wij hopen met deze flyer je op weg te hebben geholpen in deze mooie recreatieve sport. En je kunt natuurlijk altijd één van onze clubleden benaderen, mocht je nog vragen hebben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast ( maandag, 31 maart 2014 22:19 )